Kahvikapselit

kapselikeittimetKahvikapselit ovat nykyään suuressa suosiossa helppoutensa takia. Ne myös säilyvät paljon pidempään kuin pakettikahvit, sillä jokainen annos on pakattu ilmatiiviisti omaan kapseliinsa. Kahvikapseleita on tarjolla monilta eri valmistajilta ja ne eivät ole keskenään yhteensopivia, eli jos ostat tiettyjä kapseleita käyttävän kapselikeittimen, on sinun sitouduttava käyttämään näitä kapseleita koneessasi. Suurimpia valmistajia ovat Nespresso ja Nescafe Dolce Gusto. Suomesta löytyy omana valmistajana muun muassa Paulig, jonka Cupsolo kapselit sopivat Pauligin kapseleita käyttäviin kapselikeittimiin. Paulig käyttää koneissaan hieman “yleisempää” K-fee -standardia, joita myös muutama muu suurempi valmistaja käyttää. Toki monet kahvinvalmistajat ovat löytäneet markkinaraon kahvikapseleiden maailmasta, ja tarjoavatkin omia kahvejaan eri laitteisiin sopivissa kapseleissa. Myös monet kapselikeittimien valmistajat lupailevat, että heidän koneisiinsa sopivat tietyn isomman kapselimerkin kapselit.

Erilaiset kahvikapselit

Nespresso
Nespresson kapselit kehitettiin jo 1970 -luvulla ja ovat nykyään erittäin suosittuja. Nespresson omien koneiden lisäksi niitä käytetään esimerkiksi De’Longhi -kapselikeittimissä. Muita merkkejä jotka valmistavat koneita joihin kapselit käyvät: Siemens, Krups ja Miele. Viralliset kapselit on valmistettu alumiinista kokonaan. Jälleenmyynti kapseleilla on rajoittuneempaa kuin muilla kapseleilla, sillä niitä voi ostaa vain Nespresson omasta verkkokaupasta tai merkin omista liikkeistä.

Dolce Gusto
Nespresson tavoin myös Dolce Gusto on Nestlen omistama kapseli. Näitä kapseleita löytyy monista ruokakaupoista, joten saatavuus on paljon parempi verrattuna Nespresso -kapseleihin. Kapselit on valmistettu muovista.

K-Fee
K-Fee -kapseleita käytetään monien eri valmistajien koneissa ja kapseleita on monilta suurilta kahvinvalmistajilta, kuten Starbucks, Teekanne, Paulig, Arvid Nordquist, Java, Pasific Coffee ja Twinings.

Kahvityynyt
Ekologisin vaihtoehto kahvikapseleille on kahvityynyt, jotka ovat hieman teepussia muistuttavia tiiviisti pakattuja tyynyjä, missä kahvi on puristettu paperin väliin. Koneiden ja kapseleiden valmistajia on monia ja niitä on paljon käytössä esimerkiksi kahviloissa ja ravintoloissa.

Miksi kahvikapselit?

Kahvikapselit ovat helppo ja siisti tapa valmistaa kupillinen kahvia. Kahvia keittäessä ei tarvitse olla tekemisissä kahvinpurujen kanssa, joten sotkun määrä on pieni. Monet kapselikeittimet myös sisältävät tyhjille kapseleille lokeron, joten sinun ei tarvitse heittää jokaisen kahvikupin jälkeen kapselia kierrätykseen. Kierrätys onkin muuten kahvikapseleiden kohdalla erittäin tärkeää, sillä ne tuottavat erittäin paljon jätettä verrattuna perinteisempiin kahvinvalmistustapoihin. Netistä löytyy tähän ongelmaan kehitettyjä ratkaisuja, kuten uudelleentäytettävät kapselit, jolloin jätteen määrä minimoituu, tosin sotkun ja vaivan määrä tällöin kasvaa valmistuksessa.

Juttuun liittyviä tuotteita: